Mysterieuze draak kleurplaten voor kinderen

Er is iets aan draken dat tot de verbeelding spreekt. Misschien is het hun woeste verschijning, of hun mystiek als wezens uit een legende. Wat de reden ook is, draken zijn populaire onderwerpen voor kleurplaten voor kinderen. En welk kind houdt er niet van kleuren? Gratis afdrukbare kleurplaten voor draak zijn een geweldige manier om kinderen aan te moedigen hun fantasie te gebruiken en creatief met kleur om te gaan.

Bovendien zijn ze gewoon leuk! Of je kind nu geïnteresseerd is in woeste vuurspuwers of vriendelijke vliegende hagedissen, er is zeker een drakenkleurplaat die perfect voor hem of haar is. Dus pak wat kleurpotloden en laat je kind vandaag nog zijn of haar innerlijke drakendoder loslaten!

20+ Gratis draak kleurplaat

Maar wat maakt een draak precies zo speciaal? In de oudheid waren er zo weinig methoden om draken te doden (en vaak zo wreed) dat men zich begon voor te stellen hoe ze getemd konden worden. Draken verschenen meestal in een van de twee vormen: sommige waren krachtige beesten die leken op een enorme hagedis of slang; andere liepen op twee benen en leken op een vogel, met vleugels als die van een vleermuis. Er wordt ook aangenomen dat ze wel 5000 jaar oud kunnen worden. Mensen schilderden ze op verschillende manieren af, afhankelijk van hun eigen cultuur en geloof. Sommigen zagen ze als kwade wezens, terwijl anderen ze afschilderden als beschermers tegen kwade krachten of zelfs als beschermers van schatten. Het hangt allemaal af van hoe je het wilt zien!